top of page
vlcsnap-2023-09-11-11h06m47s363a.jpg

24. Plivački maraton

Mala Figarola 1500 m
Velika Figarola 3000 m

SERVICES

16. OD PUNTE DO PUNTE 

Rovinj, 17.09.2023.

Rovinj, 09.09.2023.

 "Manifestacija 'Od Punte do Punte, morem i kopnom' oduševila Rovinj u proslavi Dana Grada"

 

Rovinj, 17.09.2023. - U nedjelju, 17. rujna 2023., u uvali Ruja i ispred popularnog bara Come Back, u Rovinju održala se 16. sportsko-edukativna manifestacija pod nazivom "Od punte do punte morem i kopnom - Da punta a punta via mare e via terra!" Ova izvanredna manifestacija održava se svake godine u tjednu proslave Dana grada Rovinj-Rovigno i blagdana Svete Eufemije.

Više od stotinu sudionika, uključujući sportaše iz rovinjskih klubova i lokalne građane zaljubljene u sport, okupilo se kako bi sudjelovalo u nizu aktivnosti kao što su plivanje, trčanje, biciklizam i hodanje.

 

Ova manifestacija ističe se svojim sportsko-edukativnim karakterom, fokusirajući se na istraživanje obale Rovinja, umjesto organizacije natjecanja. Cilj sudionika bio je istovremeno dotaknuti svaki rt ovog prekrasnog dijela obale, koristeći različite načine kretanja - plivanjem, trčanjem, hodanjem i vožnjom biciklom.

 

U izvanrednim vremenskim uvjetima koji su uključivali mirno i sunčano vrijeme, dvadesetak hrabrih plivača krenulo je i preplivalo 6000 metara, započevši u uvali Valsaline i završivši plivanje u uvali Ruja (kod Come Back bara) u 12 sati. Trkači su otrčali od uvale Ruja do TN Valalta i natrag, ukupno 5000 metara. Biciklisti i hodači su se upustili u avanturu na stazi Štrika ferata. Svi sudionici su se ponovno okupili u 12 sati ispred beach bara Come Back, gdje su ih čekali osvježenje i prilika za druženje.

 

Ovogodišnja tema manifestacije, "Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i sigurno more. Amo Rovigno le sue splendide spiagge e il suo limpido mare!", usmjerena je prema poticanju građana da aktivnostima poput plivanja, pješačenja, bicikliranja i trčanja unaprijede svoj životni standard i brinu se o svom zdravlju. Istovremeno, istraživanjem i imenovanjem svih punti i uvala koje su obišli, sudionici doprinose očuvanju bogate kulturne jezične baštine ovog područja.

 

Manifestaciju je organizirala Sportska zajednica Grada Rovinj-Rovigno,

 

Fotrografije Od punte do punte pogledajte ovdje.

 

Autor teksta Gordan Ukić, fotografije snimila Lucija Ukić)

  • Facebook
Fotografije Sv. Eufemija pogledajte ovdje
  • Facebook
bottom of page