top of page
Search

16 DRŽAVNIH ODLIČJA, 2 PRVAKA HRVATSKE I SREBRNA ŠTAFETA ZLATNOG SJAJA


Četiri srebrna mušketira zlatom obojana!


Na otvorenom bazenu Mladost u Zagrebu je od 7. do 9.8.2020. održano Prvenstvo Hrvatske za, dobne skupine.

Pod strogim epidemiološkim mjerama, bez publike, bez tradicionalnog mimohoda plivača i klasične dodjele odličja prvenstvo je provedeno kroz četiri finalna dijela.

Na Prvenstvu je u vrlo jakoj konkurenciji preko 450 plivača iz 33 kluba sudjelovalo i 11 plivača Plivačkog kluba Delfin, Matija Mužina, Manuel Herak, Dino Crnković, Toni Crnković, Dean Maružin, Ivan Jančić, Nikka Brajković, Petra Mužina, Laura Jančić, Dora Đukić i Katia Brunetti.

U prvom dijelu prvenstva led je u prvoj individualnoj disciplini probila Nikka Brajković. Unatoč velikom iskustvu trema je bila dovoljno velika da Nikka ne uspije zadržati koncentraciju i starta nešto lošije što je kasnije utjecalo i na nešto lošiji rezultat i 12. mjesto u konačnici u kategoriji juniorki.

U prvom dijelu prvenstva je u štafetnoj utrci 4 x 100 mješovito u ženskoj konkurenciji u kategoriji mlađih juniorki štafeta u sastavu Laura Jančić, Dora Đukić, Petra Mužina i Katia Brunetti zauzela 17. mjesto dok je u istoj disciplini u muškoj konkurenciji štafeta u sastavu kadet Toni Crnković, junior Matija Mužina, mlađi junior Manuel Herak i kadet Dino Crnković zauzela 2. mjesto u kategoriji juniora i 4. mjesto u apsolutnoj kategoriji.

U drugom dijelu prvenstva Toni Crnković i Manuel Herak su u svojim kategorijama u disciplini 100 leđno zauzeli 4. mjesto sa isplivanim osobnim rekordima kao i Dino Crnković u disciplini 100 slobodno u kategoriji kadeta.


Laura Jančić je u disciplini 200 prsno zauzela 26. mjesto u kategoriji mlađih juniorki.

Matija Mužina je u disciplini 200 prsno u kategorijama juniori, mlađi seniori i seniori bio srebrni, također sa isplivanim osobnim rekordom.

Treći dio natjecanja isto su obilježili odlični nastupi plivačica i plivača. U disciplini 50 leđno u kategoriji mlađih seniorki Nikka Brajković je,ovoga puta bez trme i hladne glave isplivalo osobni rekord i zauzela je 11. mjesto. Mlađa juniorka Petra Mužina je u disciplini 200 leptir zauzela odlično 8. mjesto U istoj disciplini, 200 leptir, Manuel Herak je postao viceprvak Hrvatske u kategoriji mlađih juniora dok je Dino Crnković zauzeo 6. mjesto u kategoriji kadeta, oba sa isplivanim osobnim rekordnom.

Laura Jančić i Dora Đukić su u disciplini 100 prsno u kategoriji mlađih juniorki zauzele 40. I 42. mjesto.


Također u disciplini 100 prsno Matija Mužina je postao juniorski prvak Hrvatske i viceprvak u kategoriji mlađih seniora i u apsolutnoj kategoriji.

Na kraju trećeg dijela plivala se štafetna disciplina 4 x 100 slobodno. U ženskoj konkurenciji u kategoriji mlađih juniorki Petra Mužina, Dora Đukić, Laura Jančić i Katia Brunetti zauzele su 17. mjesto dok su u muškoj konkurenciji Dino Crnković, Toni Crnković, Dean Maružin i Ivan Jančić u kategoriji kadeta zauzeli 9. mjesto.

U zadnjem dijelu natjecanja nastupilo je 5 od 11 naših plivača.

Matija Mužina još je jednom postao juniorski prvak Hrvatske ovoga puta u disciplini 50 prsno i u istoj disciplini postao viceprvak Hrvatske u kategorijama mlađih seniora i apsolutnoj kategoriji.

Toni Crnković je u disciplini 200 leđno zauzeo 5. mjesto u kategoriji kadeta.

Nikka Brajković je zauzela 15. mjesto u disciplini 100 leptir u kategoriji mlađih seniorki.

Dino Crnković postao je kadetski prvak Hrvatske u disciplini 100 leptir.

Manuel Herak bio je brončani mlađi junior u disciplini 100 leptir.

U ukupnom ekipnom poretku od 33 kluba plivačica su zauzele 23. mjesto dok su plivači zauzeli 18. mjesto.

Bravo!

59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page