top of page

TRČANJE, HODANJE, BICIKLA, PLIVANJE

OD PUNTE DO PUNTE

ŠKARABA 2019

˝Od punte do punte – Škaraba 2019˝

 

Dragi sportaši, rekreativci entuzijasti i svi ljudi dobre volje!

 

Povodom Dana Grada Rovinja-Rovigno u organizaciji Zajednice sportova Rovinj-Rovigno 15.09.2019.g održat će se tradicionalna sportsko rekreacijska priredba ˝Od punte do punte - morem i kopnom˝na kojoj se pliva, hoda, trči i biciklira od neke određene punte do Malog mola, . Manifestaciju su pokrenuli prije 13 godina (2007god. ) u suradnji sa tadašnjim Sportskim savezom Grada Rovinja, trkači Mirjana Kmačić Pelizzer i Sandi Mužina, te plivač Gordan Ukić .

 

Priredba se održava pod motom ˝Volim Rovinj i njegovu prekrasnu obalu i sigurno more˝ i nije natjecateljskog karaktera. Cilj joj je ukazati na važnost bavljenja rekreacijom u prirodi u bilo kojoj životnoj dobi, a dotičući rovinjske punte ukazuje se na njihovu ljepotu i sudjeluje u očuvanju tradicije izvornih naziva (toponima) koje su puntama nadjenule generacije ribara radi lakše orijentacije na moru.
Ove godine manifestacija ima dvije rute. Plivački dio starta u 10:25h na rtu Škaraba a trkači i biciklisti startaju u 08:20h sa trga ˝La Musa˝ u Balama.
 

Želite li plivati i sudjelovati na ˝Od punte do punte˝morem, okupljanje plivača je u 09:30 sati ispred MMC-a. Organiziran je prevoz barkama do rta Škaraba a start plivača je u 10:25 sati. Pliva se u dužini 4200m do Malog mola. Tempo plivanja je takav da se stigne na cilj točno u 12:00h, odnosno po potrebi ubrzava ili usporava. Pliva se u laganom tempu, nakon svake dionice radi se pauza od 5 minuta. Tko se želi pridružiti grupi na sam dan plivanja može to uraditi u 10:51h na Punta Korente, u 11:30h na plaži u uvali Lone ili u 11:50h kod mola od marine sa vanjske strane. Osobne stvari biti će se prebačene barkama do cilja. Kada plivači dotaknu Mali mol biti će to 100-ti preplivani kilometar u 13 godina manifestacije ˝Od punte do punte -. morem i kopnom˝
 

Želite li trčati ili voziti biciklu i sudjelovati na ˝Od punte do punte˝ kopnom, okupljanje svih zainteresiranih trkača i biciklista je u nedjelju 15. 09. 2019, u 7.00 sati na parkiralistu ispred Uno bara, za one koji žele preći cijelu dionicu od Bala do Rovinja obalom. Start je u 08 20 na trgu La musa u Balama . Manifestaciji se mogu pridružiti na pojedinim dionicama i svi oni koji žele svojim doprinosom pokazati da vole Rovinj i njegovu obalu. Manifestacija nije natjecateljskog karaktera. Staza prolazi makadamskim putem prema Stanciji Meneghetti, nastavlja preko Colona, San Pola, Cisterne, Veštra, Polaria, Vilas Rubina, Cuvia, parka prirode „Zlatni rt“, preko Valdibore do Malog mola gdje nas očekuje zaslužena okrjepa i podjela medalja sudionicima eventa. Ukupna dionica je duga 34 km, a koncepirana je na način da se svatko može pridružiti na određenim točkama duž staze ovisno o vlastitim mogućnostima. Event nije natjecateljskog karaktera te je primjeren svima. Zajednički dolazak i susret svih trkača , biciklista, hodača i plivača je na glavnom trgu ( Mali mol) točno u podne!
 

Želite li hodati i sudjelovati na ˝Od punte do punte˝ kopnom, okupljanje zainteresiranih hodača je na Punta Korente u 10:30 satui i hoda se obalom do Malog mola gdje se točno u 12 sati susreću svi sudionici.

 

Cilj ove manifestacije je okupljanje i druženje što većeg broja mladih i promocija zdravog načina života u dodiru sa prirodom. Provedite u nedjelju 15.09. dan na svježem zraku i aktivno istražite našu prekrasnu obalu!

 

Više informacija za trkače i bicikliste 091 509 77 32 Sandi Mužina Više informacija za plivače na telefon 091 253 32 38 Gordan Ukić
Veselimo se susretu!!

PLAKAT_Škaraba_2019.jpg
Kuvi 2018__001.jpg
2019 Škaraba karta plivači i trkači.jpg
plivači.jpg
biciklisti.jpg
bottom of page