top of page

20 PLIVAČKI MARATON

PLIVAČKI MARATON

SV. EUFEMIJA 

20. PLIVAČKI MARATON SV. EUFEMIJA 2018

Rovinj Rovigno 08.09.2018.

Po prekrasnom sunčanom i mirnom vremenu održan je 8.09. u subotu 20. plivački maraton Sv.Eufemija u dužini 45oo m od Villas Rubina do Mulini Beach. Ove godine je zbog sigurnosti plivača organizacioni odbor  odlučio promjeniti mjesto dolaska na cilj kako bi se izbjeglo plivanje u luci koje  zbog izgradnje nove marine za mega jahte i sve večeg broj plovila, pomorskih taksija i sl. postaje pretijesno i nesigurno mjesto za plivače.

 

Cilj na Monte Mulini bio je izvrsno koncipiran i organizacija je prošla u najboljem redu zahvaljujući brojnim volonterima koji su puno doprinjeli tome. Sudjelovalo je 100 plivača iz  Slovenije, Italije, Srbije, Njemačke i Hrvatske. Svi su bez obzira na jaku morsku struju na rtu Kurenat završili trku u limitu. Bila je to i završna utrka CRO CUP-a plivačkog natjecanja koje se boduje za prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju. Pobjednik utrke je Filip Husnjak član KDPSR Poreč u vremenu 1:04:41 a među damama najbolja je bila Lucija Aralica KDP Donat Zadar u vremenu 1:08:02.

 

Po prvi puta smo imali elektronsko mjerenje vremena koje je odlično mjerio i obradio tim Chip timing doo iz Pule. Istakli su se i  plivači PK Delfin koji su svi uspješno nastupili. Najbrži od dečki  bio je Matija Mužina osvojivši 9 mjesto u apsolutnoj kategoriji a među curama najbrža je bila Nika Brajković osvojivši sedmo mjesto. Najstariji plivač na utrci bio je  Longino Sošić a najmlađi Ivan Jančić . Svečana podjela nagrada je bila na terasi TN Vilas Rubina a nagrade su podjelili Anđelo Iskra i Radenko Matijašec nekadašnji trener i bivši  predsjednik kluba PK Delfin koji je i pokrenuo prvi maraton 1999 zajedno sa svojom tajnicom Mirandom Poropat koja još uvijek neumorno  sudjeluje u organizaciji maratona. Više informacija i puno fotografija pogledajte na novoj stranici o rovinjskom plivanju www.rovinjswim.com

 

Reportaža sa plivačkog maratona će biti emitirana na Sportskoj tv sutra, u utorak u 17,30 i u četvrtak u 12,10

Ovim putem želimo se zahvaliti tvrtkama, klubovima i udrugama koje su pomogle u organizaciji maratona: Sportska zajednica grada Rovinja, PK Delfin,Maistra d.d., Javna Vatrogasna Postaja Rovinj, Društvo Crvenog križa Istarske županije, Jedriličarski Klub Maestral Rovinj, Lučka uprava Rovinj, Biciklistički klub AXA, Postaja pomorske policije Pula-Pola, Eurotrade d.o.o., Lučka kapetanija Pula, Sportski ribolovni klub Meduza Rovinj, Rovinj FM, Mediacom, Foto Duga, Lera-Rovinj d.o.o. i Portun Immobilis d.o.o. 


 

Nesebično su nam pomagali i brojni pojedinci: Radenko Matijašec, Anđelo Iskra, Goran Monas, Robert i Hannah Santin, Rubina Božac, Lana Jeremić, Aldo Krelja, Radenko Matijašec, Anđelo Iskra, Toni Orbanić, Raul Baričević, Sandra Mužina, Tomislav Crnković, Daliborka Dokić, Boro Plazibat i Leo Mendica.

 

Hvala Martini Ukić za vizualni indetitet manifestacije ( dizajn majice, plakata, banera...)

Manifestaciju su fotogarfirali Martina, Lucija i Gordan Ukić - foto Duga


Manifestaciju su snimali  Danijel Cerin i Sportska TV.  


Organizacijski odbor: Gordan Ukić, Miranda Poropat, Marjan Matuzović, Bojan Laginja, Nenad Labinjan i  Mojmir Jančić. 

bottom of page