top of page

PLIVAČKI MARATON

SV. EUFEMIJA

22.  PLIVAČKI MARATON SV. EUFEMIJA 2019 

Utrka Mala Figarola 1500 m

Utrka Velika Figarola 3000m

096.jpg

Braća Crnkovićt Dino i Toni

najbolje vrijeme Male Figarole

125.jpg

Pobjednik Velike Figarole

Manuel Herak

101.jpg

U subotu  u 11 sati u uvali Valdaliso 11.09.2021 održan je 22. Plivački maraton Sv. Eufemija u organizaciji Plivačkog kluba Delfin. Na rasporedu su bile dvije utrke koje su plivane u trokut.

 

Mala Figarola u dužini 1500 m, rekreativnog karaktera, na kojoj su svi bili pobjednici i koji su za svoj trud zasluženo dobili medalje i Velika Figarola u dužini 3000 m u kojoj su se nagrade dijelile po kategorijama i u apsolutnoj kategoriji. Glavni sudac utrke je bio Josip Punek a mjerenje vremena je obavila tvrtka Stotinka i njen administrator Lana Punek.

 

Ukupno je nastupilo u obje utrke 65 plivača iz tri zemlje ( Italija, Slovenija, Hrvatska). Najbolje vrijeme Male Figarole su imali Dino Crnković 21:22 u muškoj i Petra Mužina 25:07 u ženskoj kategoriji, oboje članovi Pk Delfin.

 

Apsolutni pobjednici Velike Figarole su Manuel Herak, član PK Delfin, sa vremenom 42:59 u muškoj i Dora Đukić, član PK Delfin, sa vremenom 48:25 u ženskoj konkurenciji.Nagrade natjecateljima je podijelio dogradonačelnik Grada Rovinja g. David Modrušan.

 

Nakon prošlogodišnje pauze u održavanju tradicionalnog plivačkog maratona Sv Eufemija, nakon 21 godine plivanja od Villas Rubina do grada Rovinja, teškog i zahtjevnog maratona u dužini 5600 m,, organizacioni odbor  je odlučio potražiti novu lokaciju održavanja plivačkog maratona kako bi maksimalno zaštitio plivače i omogučio mnogima sudjelovanje na ovom prelijepom sportskom takmičenju. Nova lokacija je smještena između predivnih šljunčanih plaža Specijalne bolnice OR Martin Horvat , Family hotela Amarin i budućeg zatvorenog plivačkog bazena, u mirnoj i zaštićenoj uvali Valdaliso sa pogledom na Rovinj i na obližnje otoke Velika i Mala Figarola po kojima su utrke i dobile ime. Osmjesi plivača koje zapažate na fotografijama govore puno o njihovom zadovoljstvu sudjelovanja na ovom maratonu kojemu se smiješi lijepa budućnost.

 

Zahvaljujemo Specijalnoj bolnici OR Martin Horvat što su nam, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, dali tehničku podršku i dozvolili korištenje platoa uz plažu za organizaciju manifestacije. Valja spomeniti glavne sponzore Maistru, Valaltu, Turističku zajednicu grada Rovinja, Plivački savez Istarske Županije na njihovim donacijama i Gradu Rovinju i Sportskoj zajednici grada Rovinja na pokroviteljstvu.

 

Zahvala svim volonterima, prijateljima kluba na pomoći bez kojih nije moguće ovako nešto veliko organizirati.

 

Zahvaljujemo prijateljima koji su nesebično  darovali svoje usluge kako bi naš maraton protekao u najboljem redu a to su Komunalni servis grada Rovinja, KDPSR Poreč, Ivan Sušilović razglas i gitara , Luka Ferenc voditelj, Aerial Production i Danijel Cerin snimatelj, Palma Extreme i Manuel Smoljan kajaci, Foto Duga i Lucija Ukić fotografija, Martina Ukić dizajn majice i plakata, Aletta tisak na medalje, Mediacom, SRK Meduza.

 

Posebna hvala g prof. Anđelu Iskri, legendi rovinjskog plivanja koji nam je svojim prisutsvom i ovoga puta dao veliku podršku. Najveća pohvala Mirandi Poropat na uspješnoj organizaciji dosadašnjih 21 plivačkih maratona jer njezin je dosadašnji trud i angažman bio velika motivacija ovogodišnjim organizatorima maratona.

Do novih plivačkih uzbuđenja doviđenja dogodine a za kraj poslužit ću se usklikom dragog prijatelja plivanja Domagoja Jakopovića - Ribafish-a kojega sa radošću iščekujemo na slijedećem maratonu Sv. Eufemije 2022, a čiji usklik glasno poručujem svima vama::

 SVI PLIVAT!!!

061.jpg

Pogled na start iz ptičje perspektive ( snimio D. Cerin)

246.jpg

Apsolutni pobjednici utrke na 3000 m,  s lijeva na desno:Ivan Cetina Pk Pula, Manuel Herak, Pk Delfin Rovinj, Noel Smailbašić Pk Arena Pula, Dora Đukić Pk Delfin, Daria Lovakovič Pk Delfin, Tadeja Moravec 3k Sport Ljubljana ( foto Lucija Ukič)

Najbolje vrijeme Male Figarole

Petra Mužina

143.jpg
Apsolutno - rezultati Mala Figarola 1500 m
Apsolutno - rezultati Velika Figarola 3000 m
Rezultati po kategorijama - Mala Figarola 1500 m
                                          - Velika Figarola 3000 m
Maraton Sv Eufemija_2021 Mala i velika Figarola.jpg

Pobjednica Velike Figarole

Dora Đukić

047.jpg
083.jpg
043.jpg
163.jpg
147.jpg
222.jpg
bottom of page