top of page
Search

VRIJEDNI PLIVAČI Plivačkog Kluba Delfin NE POSUSTAJU U OSTVARENJU SVOJIH CILJEVA

Unatoč COVID 19 situaciji plivači Plivačkog kluba Delfin

vrlo uspješno odrađuju planirane aktivnosti za sezonu malih bazena.


Uz svakodnevna putovanja na treninge na Gradske bazene u Pulu uz pridržavanje preporuka Stožera i Zajednice Sportova Grada Rovinja i svih preporučenih mjera opreza vrlo uspješno su odradili i dva plivačka natjecanja na razini Istarske Županije. Na oba natjecanja sudjelovali su plivači Istarskih plivačkih klubova. Svojim rezultatima plivači su još jednom potvrdili da kvalitetno rade unatoč činjenici da su trenutno bez bazena.


7. i 8.11. u Puli je održan Kup Istarske Županije na kojemu je nastupilo 6 plivača našeg kluba (Matija Mužina, Manuel Herak, Dino Crnković, Toni Crnković, Petra Mužina i Dora Đukić), sudionika posljednjeg Državnog Prvenstva.

Treba napomenuti da su zbog epidemioloških razloga i poštivanja preporuke Stožera da se ne odlazi na natjecanja izvan Županije propustili jedno od najjačih plivačkih natjecanja u 2020., Miting Mladosti ali su unatoč velikom gubitku kada je u pitanju njihovo plivačko iskustvo odradili odličan posao na Kupu Istarske Županije koje im je ponuđeno kao alternativa.


13.,14. i 15.11. također u Puli održano je Županijsko natjecanje. 15 plivača Plivačkog kluba Delfin (Matija Mužina, Manuel Herak, Luka Culi, Dino Crnković, Toni Crnković, Dean Maružin, Ivan Jančić, Nikolas Krevatin, Petra Mužina, Laura Jančić, Dora Đukić, Petra Hrvatin, Katia Brunetti, Lucija Laginja i Daria Lovaković) je u konkurenciji 5 Istarskih klubova ostvarilo odlične rezultate i vratilo se u Rovinj sa osvojenih ukupno 67 titula Županijskih prvaka u 5 kategorija u konkurenciji plivačica i plivača. Titulama Županijskih prvaka okitili su se Matija Mužina, Manuel Herak, Dino Crnković , Toni Crnković, Ivan Jančić, Petra Mužina, Dora Đukić i Daria Lovaković. Na popis osvajača odličja uz navedene plivače smjestili su se i Nikolas Krevatin, Laura Jančić, Katia Brunetti i Lucija Laginja u individualnim disciplinama i Petra Hrvatin u štafetnim disciplinama.



Valja napomenuti i činjenicu da su tri plivača (Manuel Herak, Dino Crnkovic i Toni Crnković) Plivačkog kluba Delfin u ovom trenutku visoko plasirani na službenoj listi HPSa koja definira najsvestranije plivača Hrvatske u pojedinim kategorijama.

U kategoriji mlađih juniora Manuel Herak je na 6. mjestu dok su u kategoriji kadeta Dino Crnković na 12. mjestu i Toni Crnković na 30. mjestu.

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page